Möjligheter
Planera resa
Tidtabeller
Priser & Biljetter

För att få fram priset på en resa använder du enklast Reseplaneraren. Skriv in avreseort och resmål, så får du svar på allt som rör din resa; biljettpris, avrese- och ankomsttid på vald resrutt samt eventuella bussbyten. Du kan inte betala din resa ombord med kontanter. Däremot går det bra att betala med kontokort.

Webbutik

För att använda tjänsten behöver du registrera ditt busskort. Det gör du under ”Registrera busskort” i huvudmenyn. Det finns möjlighet att ha flera kort registrerade. Du kan enkelt växla mellan dem via en rullgardinsmeny i webbshopen. Kortet går att ladda med minst 100 och maximalt 4 000 kronor.

Till butiken

Busskort

Som bussresenär behöver du endast ett busskort för resor med läns- och tätortstrafik i Norrbotten. Du skaffar och laddar kortet på närmaste busstation eller ombord på bussen.

Kortet är avgiftsfritt och ger dig fördelaktiga priser på tur- och returbiljetter, rabattkort och periodkort. Du kan åka med läns- och tätortstrafiken genom att lösa vanlig enkelbiljett, men att resa med busskort är det mest förmånliga.

Registrera ditt busskort så har du möjlighet att spärra det om du tappar bort det. Med vår förlustgaranti får du dina innestående resor överförda till ett nytt busskort. Kortfakta och registreringsformulär hittar du i menyn till höger.

Läs merRegistrera busskort

Mobilbiljett

När du köper din biljett i mobilen via vår app Länstrafiken i Norrbotten, får du 10 procent rabatt på ordinarie pris. Att köpa biljetter via mobilen är både enkelt och smidigt. Appen kräver ingen webbregistrering och du kan komma igång direkt. Du har alltid en aktuell tidtabell och biljett till hands i mobilen.

Ladda ner mobilappen
 genom att söka efter ”Länstrafiken i Norrbotten” i App Store eller Play Butiken.

Läs mer

Norrlandskusten/Expressplus

Ombord på Norrlandskustens bussar, linje 100, på sträckan Haparanda – Luleå – Umeå kan du boka ExpressPlus.

I ExpressPlus ingår:

  • Rymligare säten och benutrymmen
  • Kaffe och smörgås
  • Hörlurar till bussens stereoanläggning
  • Eluttag för t.ex. din bärbara dator
  • Tidningar och tidskrifter till utlåning

Tilläggskostnaden för en plats i ExpressPlus är 100 kronor.
Plats i ExpressPlus bokas senast dagen innan din resa, på telefon 0771 – 100 110
I mån av plats kan bokningen även ske ombord.

Läs mer

Betala på bussen

Våra bussar är kontantfria men det går utmärkt att betala med kort på bussen eller köpa biljett på busstationen. Giltiga kontokort är: Visa, Mastercard, Maestro,Visa elektron, Eurocard. För Maestro och Visa electron gäller endast onlineköp.

Läs mer

Störningsinformation i mobilen

Fyll i ditt telefonnummer samt klicka på de turer du vill ha störningsinformation om via SMS.
Sidan sparar dina val automatiskt så du behöver inte göra något mer. Vi använder cookies för att sidan ska komma ihåg vad du valt om du behöver göra ändringar nästa gång du besöker sidan.

Registrera telefonnummer

Bagage på fjället

Tänk vad enkelt och bekvämt det är med bussen!
Bagaget som du inte vill bära med dig på fjället tar bussföraren hand om. Han eller hon kör det sedan till den plats ni kommer överens om. Visst vore det lyxigt med en ren tröja vid vandringens slut?

Vill du veta mer om Bussgods? Kontakta bussföraren eller fjällstationen.

Pris: 135kr/kolli

Beställ