Möjligheter
Planera resa
Tidtabeller
Priser & Biljetter

Länstrafikens kundservice fungerar som beställningscentral för region Norrbottens sjukresor i Norrbotten.

Boka sjukresa på tel. 020-96 00 96

Vi hjälper dig att hitta passande busstider till ditt vårdbesök. Vi kan även boka in dig på våra komfortbussar. För sjukresor är det alltid billigaste färdsätt som gäller i första hand, vilket innebär buss, tåg eller egen bil. Har du medicinska skäl eller om det helt saknas allmänna kommunikationer där du bor, kan din sjukresa ske med taxi. Den beställer du hos oss senast två dagar före planerat vårdbesök, med undantag för akuta resor. När du ska hem från vårdinrättningen avgör vårdpersonal om du får åka taxi och beställer i så fall din taxiresa.

Väljer du Länstrafikens bussar köper du biljetten ombord på bussen. Om resekostnaden (enkel resa) överstiger 100 kronor får du tillbaka hela beloppet av landstinget i samband med ditt sjukbesök. Har du långt till hållplatsen får du dessutom ersättning för anslutningsresan.

Sjukresa med Komfortbussen
Komfortbussarna är anpassade för patienter som ska åka på vårdbesök. De har hög komfort, är handikappanpassade samt är bemannade med personal som assisterar och servar resenärerna. Resan är gratis för sjukresenärer och förbokas på telefonnummer 020-96 00 96. Är du i behov av anslutningstaxi beställer du den samtidigt. Även den är gratis.

Trafiken är ett samarbete mellan Länstrafiken och Region Norrbotten. Komfortbussarna är tillgängliga även för övriga resenärer längs aktuella sträckor. Vi trafikerar tre sträckor med komfortbussar:

  • Linje 17 Arjeplog-Arvidsjaur-Piteå
  • Linje 18 Piteå-Sunderbyn
  • Linje 98 Haparanda-Umeå (se linje 20)

Tidtabeller

Sjukresa med taxi
Om du har medicinska skäl, eller om det helt saknas allmänna kommunikationer där du bor, kan din sjukresa ske med taxi. För att Region Norrbotten ska ersätta resan, måste du beställa den på telefon 020-96 00 96, senast två dagar innan planerat besök, med undantag för akuta resor.

Ange följande uppgifter:
– ditt personnummer och telefonnummer
– datum och tid för ditt vårdbesök
– adressen där du ska hämtas och vart du ska åka
– om du behöver ha med dig hjälpmedel, t.ex. rollator eller rullstol

Mer information och broschyr om sjukresor hittar du på www.norrbotten.se